Aankomst 2011

Zaterdag 12 november is het zover: dan komt Sinterklaas aan in Nijmegen!

Om 13.00 uur meert de stoomboot aan bij de KD-steiger aan de Waalkade. Met aan boord natuurlijk de Sint, héél veel cadeautjes en héél veel zwarte pieten. 130 pieten om precies te zijn.

Tenminste ........... zo begon het persbericht van de perspiet vorige week.

De Nijmeegse schrijvende pers wist vandaag via internet het volgende te melden:

(bericht van de Gelderlander van zaterdag 12 november)

Sint en Pieten tien minuten te vroeg, nieuw Sinterklaaslied

NIJMEGEN - Sint en zijn Pieten zijn zaterdagmiddag tien minuten te vroeg aangekomen op de Nijmeegse Waalkade. Dat maakte niks uit, want ze werden met open armen ontvangen door het grote aantal kinderen dat ze stond op te wachten. De kinderen zongen een spiksplinternieuw Sinterklaaslied, gemaakt door de dirigent van kinderkoor Dukenburg. Dat was een echte verrassing voor de goedheiligman.
 
De voorbereidingen verliepen aan boord zo goed dat de boot al om tien voor één aan wal was. Een aantal kinderen mochten op de boot meevaren met de Sint en zijn Pieten.
 
Maar liefst 130 Pieten vergezelden de Sint op zijn vaartocht. Kilo's snoepgoed waren aan boord om de vele kinderen die de Sint staan op te wachten aan de Nijmeegse Waalkade van iets lekkers te voorzien. De meeste kinderen hadden daar al op gerekend: ze stonden al klaar met een zakje in hun hand.
 
Na een klein feestje op de Waalkade, begonnen Sinterklaas en de Pieten aan een tocht door de stad.
 video nijmegen.nieuws.nlfoto's nijmegen.nieuws.nlfoto's Henk Baronfoto's NijmegenOnline