Aankomst 2010

Net als alle andere jaren kwam de Goedheiligman met ruim 125 zwarte pieten om 13.00 uur aan in Nijmegen.

De weersvoorspelling was niet helemaal zo als Sint het zou willen, maar toen de stoomboot Nijmegen in zicht kreeg was het gelukkig droog. De 10 kleine druppels regen die gevallen zijn konden de feestvreugde niet bederven.
 
Voordat de stoomboot in zicht aanmeerde was Praatjespiet samen met piet Sancho  op de Waalkade arriveren om iedereen bij te praten hoe de reis over zee gegaan was. De burgemeester schudde de hand van Sinterklaas die traditie getrouw als eerste voet aan wal zette. Ook de vergunning om over de daken van Nijmegen te mogen lopen is weer door Thom de Graaf voorgelezen en overhandigd. Daarna maakte Sinterklaas een rondrit door de binnenstad van Nijmegen met een tussenstop op het Waagh gebouw.

En gelukkig zei Sinterklaas tegen iedereen dat ze de schoen mochten zetten.

Eerste live beelden

De eerste live beelden van de intocht zijn gemonteerd.

Tijdens de intocht draaiden er diverse camera’s om alles zo goed mogelijk vast te leggen en natuurlijk willen we dat met jullie delen. De aankomende dagen zullen er misschien meer “tapes” bij Sinterklaas aankomen, de webpiet zal zo snel mogelijk alles monteren om hier op de site te plaatsen.

Klik op de camera om de live beelden te zienMrNymegenSugereyesNijmegen1

Foto's intocht 2010

De webpiet zit te speuren op internet en hieronder staan enkele camera's.
Als je op een camera drukt ga je naar de foto's van de fotograaf.

Veel kijk plezier!papperazzienijmegen onlineHenk Baron