Aankomst 2009

Op zaterdag 14 November kwam Sint Nicolaas en zijn pieten om 13.00 uur aan bij de KD-steiger te Nijmegen. (Waalkade) 
 
Op het evenemententerrein op de Waalkade was een programma rond Sinterklaas. Na dit programma ging Sint met zijn gevolg een rondrit door het centrum van Nijmegen maken.

Rond de klok van 12.30 uur kwam Praatjespiet aan om jullie allemaal bij te praten. Hier kreeg Sinterklaas de vergunning om over de daken te lopen, en gaven de pieten een dansshow.

Na het programma vertrok Sint en zijn gevolg richting de Waagh.

Hieronder staan enkele foto's gemaakt door Nijmegen Online. Op hun site staan er nog veel meer. Nieuwsgierig? ga snel een kijkje nemen via deze link
 
de Gelderlander 16 november 2009

Sint ook in Nijmegen           zaterdag 14 november 2009  


NIJMEGEN - Ook in Nijmegen heeft Sinterklaas zaterdagmiddag voet aan wal gezet. Hij werd na een lange tocht per boot aan de Waalkade opgewacht door vele honderden kinderen en hun ouders.

De Sint trok na aankomst door de binnenstad. Van burgemeester Thom de Graaf kreeg de goedheiligman een speciale dakvergunning aangeboden. Tot vijf december mag hij zijn pieten de Nijmeegse daken opsturen voor het verspreiden van de vele cadeaus.

Sinterklaas en zijn pieten laten eind van de maand, 28 en 29 november, ook zien dat ze echte acrobaten zijn. In het speciale pepernotencircus in het Julianapark naast de Wedren treden ze die beide dagen diverse malen op in een grote circustent. Zowel op zaterdag als zondag zijn er voorstellingen om 11, 14 en 16 uur.
Video beelden

Op YouTube hebben we ook een filmpje gevonden. Via deze link kunt u het bekijken.