Pepernoten

IngrediŽnten:

125 gram bloem
125 gram zelfrijzend bakmeel
80 gram bruine basterdsuiker
100 gram boter
2 eetlepels water
1 mespuntje zout
1 eierdooier
1 theelepel speculaaskruiden
1/2 theelepel kaneel
1 mespuntje gemalen anijszaad


Bereiding:

Kneed alle ingrediŽnten door elkaar tot een soepele bal deeg.
Laat deze bal 1 uur op een koele plaats rusten, bijvoorbeeld in de koelkast.
Smeer de bakplaat in met boter.
Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine balletjes, ter grootte van een knikker.
Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat.
Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 bakplaat vol pepernoten maken.
Druk elk balletje een beetje plat met je duim.
Bak de pepernoten gaar en goudbruin en laat ze daarna afkoelen.
Je kunt onder het bakken alvast de volgende portie maken.
Bak de pepernoten ongeveer twintig minuten met een temperatuur van 160 Graden.
Plaats de pepernoten in het midden van de oven.

Terug naar Kookpiet